travelmotion.ro

De ce sa alegi bicicleta

Mersul pe bicicleta nu este doar benefic pentru sanatatea personala si pentru mediul inconjurator, ci poate fi si foarte distractiv. Poate face foarte multe pentru a te ajuta sa-ti recapeti pofta de viata si in plus poate chiar deveni un mijloc de transport ieftin si care te va ajuta sa economisesti timp. Asadar, in randurile urmatoare ai cateva motive pentru care ar trebui sa alegi bicicleta.

Pentru ca bicicleta inseamna economie de bani si timp.

In ultimii ani, o serie de studii au comparat drumurile pe care oamenii le fac in interiorul oraselor si zonele apropiate acestora folosind masina, trenul, autobuzul, taxi-ul si bicicleta. In mai toate situatiile, bicicleta a fost cel mai rapid mijloc de transport. In orase, unde drumurile pe care oamenii le fac au o lungime medie mai mica de 3.5 km, mersul pe bicicleta ajuta din plin la economia de timp. De asemenea mersul pe bicicleta inseamna si o economie in ceea ce priveste latura financiara. O bicicleta, un minim de scule si echipament specific, o pompa pentru roti si alte cateva accesorii costa desigur ceva bani, insa in mare parte reprezinta o cheltuiala pe care trebuie sa o faci o singura data. Bicicleta nu are insa nevoie de carburant, de taxe sau amenzi pentru parcari, de vignete sau alte astfel de lucruri. Adunandu-le pe toate vei constata cat de repede isi poate recupera investitia o bicicleta. Datorita aglomeratiei, cel putin in Bucuresti, exista tot mai multi oameni care aleg sa-si lase masina acasa si sa foloseasca mijloacele de transport in comun. Pentru acestia, vanzarea masinii si achizitionarea unei biciclete poate fi o optiune demna de luat in seama.

Pentru ca bicicleta inseamna un aer mai respirabil.

Nimeni nu poate nega ca mersul pe bicicleta are beneficii majore asupra sanatatii celui care alege acest mijloc de locomotie, insa alegerea bicicletei poate aduce o schimbare in bine si pentru ceilalti oameni de pe strada. Fiecare om care alege sa mearga cu bicicleta la munca in loc sa foloseasca masina, elibereaza locul pe care masina sa l-ar ocupa pe drum. Daca intr-un oras ca Bucurestiul sa zicem, din 100.000 de oameni care merg cu masina la munca in fiecare zi, zece la suta ar alege sa mearga cu bicicleta, s-ar elibera complet o zona de 8 km de drum cu cate doua benzi pe fiecare sens. Dintr-o data s-ar reduce ambuteiajele si toata lumea ar ajunge la timp, ar exista mai putini nervi si mai putin stres in trafic. Dar lipsa cozilor din trafic nu ar fi singurul avantaj. Prin simplul fapt ca s-ar folosi mai putin masina, s-ar reduce dramatic nivelul noxelor din aer, acest lucru avand un impact direct asupra sanatatii publice.

Pentru ca bicicleta inseamna sa-ti recapeti tonusul fizic.

Chiar daca nu ai mai mers pe bicicleta de ani de zile, nu e nevoie de foarte mult timp sa redevi un rutier adevarat. Daca ai copii ii poti implica si pe ei. Din acest punct de vedere, mersul pe bicicleta prezinta un avantaj in fata alergarii. Daca practici alergarea pentru a te mentine in forma, nu prea poti implica si copiii in acest hobby. Ciclistii profesionisti se numara printre atletii ce au conditia fizica cea mai buna, fiind nevoiti sa reziste in competitii extrem de dure. Beneficiile asupra sanatatii pe care ciclismul le aduce nu pot fi ignorate. Iar pentru ca bicicleta sustine mare parte din greutatea corpului, presiunea asupra articulatiilor este ceva mai mica decat in alte sporturi cum ar fi alergarea, tenisul sau fotbalul. Acest lucru face din mersul pe bicicleta o optiune foarte buna pentru persoanele mai inaintate in varsta care doresc sa se mentina in forma.

Cu atatea avantaje si beneficii mersul pe bicicleta ar putea deveni in scurt timp o alegere pentru tot mai multi romani, in special in orasele mari, asa cum s-a intamplat si in tarile din vestul Europei.


One Comment

  1. Pingback: Bicicleta de sosea entry-level – travelmotion.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.