travelmotion.ro

Outrun the Sun

O cursa de trail running stafeta, pe distanta de 100 de mile (162 km) impartita in patru sectiuni, in care participantii trebuie sa alerge mai repede decat soarele! Crezi ca au sanse?
 

Mont Blanc are 4810 metri inaltime si este cel mai inalt varf din Europa. Pe 21 iunie 2014, soarele rasare la 5:42 AM si apune la 9:26 PM. Unii dintre cei mai buni alergatori de trail din lume se vor lua la intrecere cu natura si vor incerca sa invinga soarele. Doua echipe de stafeta vor alerga 100 de mile, pe un traseu cu o diferenta de nivel de 9450 de metri, ce trece prin trei tari, in incercarea de a intrece soarele. Au la dispozitie 15 ore si 41 de minute.

Traseul:

Etapa 1: Chamonix (Franta) – Notre Dame de la Gorges (Franta)
Distanta 28.6 Km
Altitudine: 1475 m (D+), 1300 m (D-)

Etapa 2: Notre Dame de la Gorges (Franta) – Courmayeur (Italia)
Distanta 46.4 Km
Altitudine: 2667 m (D+), 2699 m (D-)

Etapa 3: Courmayeur (Italia) – Champeix (Elvetia)
Distanta 44.1 Km
Altitudine: 2659 m (D+), 2888 m (D-)

Etapa 4: Champeix (Elvetia) – Chamonix (Franta)
Distanta: 43.0 km
Altitudine: 2420 m (D+), 2850 (D-)

Traseul de la Outrun the Sun

Traseul de la Outrun the Sun

Participantii la Outrun the Sun

Cele doua echipe care se vor infrunta in aceasta cursa in jurul varfului Mont Blanc si-au ales numele de Ultra-Trail si Enduro.

Echipa Ultra-Trail:

Kota Araki

Kota Araki

Thomas Lorblanchet

Thomas Lorblanchet

Jonas Buud

Jonas Buud

Xavier Thevenard

Xavier Thevenard

Emannuel Gault

Emannuel Gault

Kota Araki (30) – Japonia (etapa 1)
Fost membru al Fortelor de Autoaparare Japoneze, Kota a castigat Lake Kawaguchi Marathon. A fost nominalizat pentru a primi distinctia ‘Trail Runners of the Year’ in anul 2013.

Thomas Lorblanchet (34) – Franta (etapa 2)
Un alergator de clasa mondiala, Thomas se afla intre elitele sportului de 10 ani. Este de patru ori castigator al Cursei Templierilor, o competitie ce se desfasoara anual in Franta. S-a pregatit si pentru triatlon, in tinerete fiind unul dintre cei mai de succes juniori ai Frantei in acest sport.

Jonas Buud (40) – Suedia (etapa 3)
Si-a descoperit pasiunea pentru trail running accidental, participand la un ultra la insistentele unui prieten. Intamplarea face ca a terminat cursa pe primul loc. In 2013 a castigat a 7-a editie consecutiva a Swiss Alpine Marathon si tot in 2013 a terminat al doilea in cea mai veche si mai mare cursa de ultramaraton, Comrades Marathon din Africa de Sud.

Xavier Thevenard (26) – Franta (etapa 4)
La 22 de ani a castigat CCC (Courmayeur-Champex-Chamonix) desi era un nou-venit in comunitatea de trail running. Xavier a mers mai departe si a castigat UTMB in 2013 (Ultra-trail du Mont-Blanc) cu un timp foarte bun: 20 de ore, 34 de minute si 57 de secunde.

Emannuel Gault (37) – Franta (etapa 4)
Rezerva echipei 1 a fost tot timpul un alergator destinat sa performeze in alergare insa un accident foarte grav i-a marcat viata. L-a lasat paralizat pentru doi ani iar doctorii au spus ca nu va mai putea alerga niciodata. In mod aproape miraculos, Manu, asa cum ii spun apropiatii s-a recuperat complet si a facut trecerea spre trail running. Manu este profesor insa pasiunea sa adevarata a ramas alergarea.

Echipa Enduro

Tim Don

Tim Don

Sissi Cussot

Sissi Cussot

Genis Zapater

Genis Zapater

Christian Schiester

Christian Schiester

Gert Theunis

Gert Theunis

Lukas Naegle

Lukas Naegle

Megan Kimmel

Megan Kimmel

Tim Don (36) – UK (etapa 1)
Tim a avut performante remarcabile ca sportiv fiind selectionat sa participe la primul triatlon olimpic in 2000 la Olimpiada de la Sydney. A reprezentat Marea Britanie si la Jocurile din 2004 si 2008. In ultimii ani Tim s-a orientat spre Ironman reusind sa castige patru curse in ultimii doi ani. Ca parte a antrenamentelor sale de triatlon, Tim foloseste si alergarea de trail si spune ca il ajuta foarte mult la diversificarea antrenamentelor.

Sissi Cussot (32) – Franta (etapa 2)
Fiind privita drept una dintre cele mai bune alergatoare de trail din Franta, Sissi s-a apucat de acest sport abia in 2011, insa alearga de la 10 ani. Este prima participanta care admite ca nu este tocmai o iubitoare de natura, temandu-se putin de drumurile alunecoase si coborarile traseului ce urmeaza sa-l parcurga.

Genis Zapater (23) – Spania (etapa 2)
Genis alearga de mic impreuna cu tatal sau care i-a insuflat si dragostea pentru alergare. Fratele lui Genis, Xavi este dublu campion mondial impreuna cu echipa de trail a Cataluniei si o figura influenta in lumea alergarii – tot el l-a determinat si pe Genis sa se apuce de trail running la nivel profesionist.

Christian Schiester (47 ) – Austria (etapa 3)
La 22 de ani era un alcoolic inrait, fuma peste 40 de tigari pe zi si era obez, cantarind peste 100 de kg. Doctorul i-a prezis ca daca mai continua in acest stil nu va trece de 50 de ani, ceea ce l-a determinat pe Christian spre o schimbare radicala; a renuntat la fumat, la alcool si s-a apucat de alergat . In 2006 a luat parte la Jungle Marathon in Amazon si apoi anul urmator a castigat Antarctica Ice Marathon.

Gert Theunis (39) – Belgia (etapa 3)
Belgianul Gert Theunis este in al saselea an de cand lucreaza ca reprezentant tehnic la Asics Benelux. A experimentat cu mai multe distante in alergarea de sosea insa de curand a optat pentru trail running.

Lukas Naegle (25) – Germania (etapa 4)
Lukas a apreciat sporturile de anduranta de cand se stie iar acum este antrenor personal de alergare si se bucura de orice fel de sport ce poate fi practicat in aer liber. Unul dintre visele sale era sa castige maratonul din Freiburg, lucru pe care l-a facut in aprilie 2014.

Megan Kimmel (34) – USA (etapa 4)
Megan s-a nascut intr-un parc de rulote din Colorado si avand in vedere stilul de viata in mijlocul naturii, nu a fost decat un pas pana la trail running. Acest sport s-a transformat repede intr-o pasiune si o cariera in acelasi timp. A fost membra a echipei SUA de Mountain Running si s-a clasat pe locul 1 la Pikes Peaks Ascent in 2009, 2010, 2011 si 2012.

Care dintre cele doua echipe crezi ca are sanse sa ajunga la finish inainte de apus?


One Comment

  1. Cornel

    May 30, 2014 at 9:19 AM

    Ultra trail suna mai periculos… si par mai siguri pe ei… au si mai putini oameni… deci eu pe prima echipa mi-as pune banii 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *