travelmotion.ro

Pregatirea pentru MIB

In 2013 am alergat patru maratoane unul si unul (Madrid, Copenhaga, Reykjavik si Lisabona). Anul acesta din considerente personale, fericite de altfel, sunt nevoit sa o las mai usor. Am fost deja la Maratonul de la Roma si voi mai alerga la Bucuresti in toamna. Asa ca astazi am inceput oficial programul de pregatire pentru Maratonul International Bucuresti ce va avea loc pe 5 Octombrie. Am avut parte de trei zile de pauza bine-meritata dupa Semimaraton Brasov 2014 in care m-am uitat cu jind la vremea perfecta de afara. Astazi insa am zis ca e momentul sa ies la o tura si bine am facut, dupa cum se vede din fotografia de mai sus. Pana nu demult preferam sa alerg la sala dimineata, insa in ultima vreme am gasit o ruta de 11.5 km care include si o tura de Herastrau.

Parcul Herastrau este ideal pentru alergare si daca ma intrebati pe mine, ne-ar mai trebui vreo 10 astfel de parcuri in Bucuresti, iar astazi cand am alergat pe acolo mi-am dat seama ca l-as include fara nicio problema in topul celor mai frumoase rute pe unde am alergat pana acum. In general mergeam sa alerg in Herastrau mai mult in weekend, iar cand te impresoara mirosul de mici de la terasele din zona pavilionului H, e cam greu sa observi cat e de frumos de fapt. Astazi insa nu era aproape nimeni, doar oamenii de la paza, cei care faceau curat si cativa alergatori. Si vremea a fost excelenta! Sper sa o tina asa cat mai mult, desi sunt sigur ca in curand va fi destul de cald si la sapte dimineata cand am iesit eu.

Coincidenta sau nu, tot astazi era si prima alergare din planul pe care mi l-am facut pe My Asics. Folosesc My Asics sa-mi genereze programul de antrenament. L-am folosit pentru mai toate competitiile la care am participat si il consider in general ok. Nu a dat el rezultatele promise chiar de fiecare data, insa asta a fost cel mai probabil din vina utilizatorului. Il mai folosesc si ca sa-mi tin evidenta kilometrilor alergati cu fiecare pereche de incaltari, ca sa stiu cand trebuie scoasa din circuit. Revenind la noul plan, trebuie sa spun ca nu mi-am mai stabilit niste obiective prea marete ci ca l-am facut cu speranta de a imi mentine forma actuala. Am desigur si o dorinta secreta, si anume sa termin poate cu vreo 5 minute sub patru ore. Asadar ma asteapta o vara cu 3 alergari pe saptamana si cu un total de 945 de km parcursi. Sa vedem ce iese! 🙂


2 Comments

  1. Pingback: Topul rutelor pe unde am alergat – travelmotion.ro

  2. Pingback: Dupa Maratonul International Bucuresti – travelmotion.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.