travelmotion.ro

Celebritatile si maratonul

Oprah Winfrey Maratonista

Daca vrei sa alergi un maraton, o motivatie poate fi data si de dorinta de a bate timpul cuiva celebru care a alergat deja pe o astfel de distanta. Si pentru ca la noi nu prea exista celebritati in adevaratul sens al cuvantului, cu atat mai putin celebritati care sa fi si alergat un maraton, am ales cateva persoane pentru care statutul de V.I.P. este ceva subinteles si care s-au incumetat sa parcurga toti cei 42.195 de metri la un moment dat in viata lor aflata mereu in lumina reflectoarelor. Asadar iata mai jos cateva celebritati care au alergat maratoane si timpii pe care i-au obtinut.

1. Sean Combs a.k.a. P.Diddy
Locul: New York City Marathon
Anul
: 2003
Timpul: 4:14:54

Celebrul rapper american s-a antrenat pentru numai 6 saptamani, motivat fiind de dorinta de a strange fonduri pentru scolile din New York. Asadar, fara antrenamente specifice de anduranta inainte de acest demers, P. Diddy a tras tare alergand chiar si intr-un bazin din baza de antrenament al echipei New York Yankees si a reusit sa incheie celebrul maraton de la New York cu un timp sub 4 ore si 15 minute. Pe langa antrenamentele intense P. Diddy a fost nevoit sa o lase mai usor cu iesirile in club, sa-si schimbe putin regimul alimentar si chiar sa renunte la sex in ultimele doua saptamani inainte de cursa, masura extrem de dificila conform propriilor spuse pe care nu am inteles-o, insa tot efortul a meritat din plin. Rapper-ul a reusit sa stranga nu mai putin de doua milioane de dolari pentru cauza umanitara pentru care a alergat.

2. Edward Norton
Locul: New York City Marathon
Anul: 2009
Timp: 3:48:01

Ce faci cand ai bani si vrei sa alergi un maraton? Te duci si te antrenezi cu cei mai buni. Exact asta a facut Edward Norton care s-a urcat intr-un avion si s-a dus direct in Kenya unde s-a antrenat cu triburile de maasai. Celebri pentru alergatorii de mare calitate pe care i-au dat lumii atletismului, maasaii l-au ajutat si pe Edward Norton sa termine intr-un timp pe care-l invidiez. Drept multumire, actorul i-a ajutat la randul sau in strangerea de fonduri pentru o asociatie care se ocupa de conservarea culturii si dezvoltarea durabila din regiunile locuite de maasai.

3. Alanis Morissette
Locul: New York City Marathon
Anul: 2009
Timp: 4:28:45

Cantareata americana care a castigat mai multe premii Grammy in cariera si care a lansat cateva melodii inconfundabile, n-a reusit sa tina pasul cu Edward Norton insa si-a unit fortele cu acesta in strangerea de fonduri pentru aceeasi fundatie care sustine conservarea si dezvoltarea durabila a triburilor de Maasai dar si pentru o asociatie care lupta impotriva bulimiei. Alanis, care a participat si la triatloane sprint si care de ceva vreme se lauda cu statutul de vegetariana, a reusit sa termine Maratonul de la New York sub 4 ore si 30 de minute.

4. Oprah Winfrey
Locul: Marine Corps Marathon
Anul: 1994
Timp: 4:29:15

“The Oprah line” a devenit un fel de tel pentru alergatorii mai lenti, comparabil ca notorietate cu BQ (Boston Qualifier – timp care asigura calificarea la Maratonul de la Boston), pentru cei cu performante mai bune la maraton. Cresterea notorietatii maratoanelor in Statele Unite si schimbarea stilului de viata sedentar al multor oameni din SUA in anii 1990 – 2000 s-a datorat foarte mult si mediatizarii de care s-a bucurat participarea celebrei realizatoare TV la o cursa de maraton. Dupa ce aceasta a reusit sa termine sub 4:30, un obiectiv de altfel destul de comun pentru cei care alearga un maraton pentru prima data, aceasta bariera a devenit un scop pentru multi alti americani. “Beating Oprah” a fost o motivatie care i-a facut pe multi sa ajunga astazi maratonisti cu acte in regula.

5. George W. Bush
Locul: Houston Marathon
Anul: 1993
Timp: 3:44:52

Dupa ce depasesc timpul realizat de Oprah Winfrey, George W. Bush ar fi urmatorul pe lista. Insa nu e deloc usor. Fostul presedinte american a marturisit chiar ca avea o banda de alergare in Air Force One si ca alerga de sase ori pe saptamana. In ziua in care nu alerga, facea exercitii de forta la sala sau alte tipuri de miscare. Iar lucrul pe care il regreta cel mai mult in perioada cat a fost presedinte era ca nu putea face alergari prea lungi din motive de securitate. Asadar iata dovada ca este posibil sa-ti faci timp pentru miscare. Daca un om atat de ocupat precum presedintele Statelor Unite are timp pentru asa ceva, este clar ca oricine isi poate face timp. Important este sa si vrea! 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.