travelmotion.ro

Cum aleg marimea cadrului de bicicleta?

In alegerea unui cadru de bicicleta ideal pentru tine trebuie sa tii cont de doua aspecte. Primul este materialul din care este facut cadrul de bicicleta si al doilea este dimensiunea acestuia. Asa cum spuneam, in decizia de cumparare a unei biciclete, alegerea cadrului este poate cea mai importanta hotarare, intrucat este si cea mai scumpa componenta si nici nu se poate ajusta ulterior.

In randurile de mai jos ma voi axa asupra dimensiunilor cadrului de bicicleta, lasand alegerea materialului din care este fabricat pentru o alta data. Asadar, dimensiunea corecta a cadrului de bicicleta se alege in functie de lungimea piciorului tau, masurata pe interior pana la podea, descult. Pentru a nu fi totul atat de simplu, producatorii de cadre de biciclete au decis sa complice nitel lucurile si sa-si eticheteze produsele in mod diferit. Astfel veti observa ca unele cadre de MTB mai ales, sunt etichetate in inches, cursierele sunt etichetate in cm iar unii producatori au ales sa isi deosebeasca cadrele in doar trei sau patru categorii: mici (S), medii (M), mari(L) si foarte mari (XL).

Mai jos am alcatuit un tabel cu dimensiunile cadrelor de bicicleta, care va poate ajuta spre alegerea cadrului potrivit, fie ca este vorba de un cadrul de aluminiu, carbon sau alte materiale. Desi tabelul cu dimensiunile cadrelor de bicicleta este util pentru inceput, va sfatuiesc totusi sa cereti si sfatul specialistului de la magazinul de biciclete de unde mergeti sa cumparati cadrul.

Lungimea piciorului Cadru
bicicleta sosea
Cadru
bicicleta MTB
S,M sau L
75-78 cm 48-51 cm 14-16 in S
79-82 cm 50-54 cm 16-17 in M
83-86 cm 53-57 cm 17-18 in L
87-90 cm 56-60 cm 19-21 in XL

Desi magazinele de biciclete nu pot tine pe stoc toate marimile si modelele de cadre de bicicleta, ar trebui sa poata comanda pentru clienti dimensiunea potrivita. Daca lungimea piciorului tau masurata pe interiorul acestuia este, spre exemplu, de 80 de cm si magazinul incearca sa iti vanda o bicicleta sau un cadru de MTB de 20 de inchi doar pentru ca acela este singurul de pe stoc, ar trebui sa cauti alt magazin.

Atunci cand vrei sa cumperi o bicicleta pentru copii, ar fi bine sa tii cont ca prichindeii cresc repede. Pentru triciclete sau biciclete cu roti ajutatoare, cata vreme copilul poate ajunge la pedale, este ok. Daca insa sunt doar pe doua roti, copiii ar trebui sa poata atinge cu varful picioarelor pamantul (nu doar cu varful degetelor), cand sunt asezati in sa.


2 Comments

  1. Pingback: Vrei sa-ti cumperi bicicleta? – travelmotion.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.