travelmotion.ro

De ce Travel Motion?

Calatoriile largesc orizonturile personale – un lucru bine stiut de ceva vreme, insa nu acesta este motivul pentru care alegem sa calatorim. Plimbarile prin diverse locuri si vizitarea altor culturi au multe alte beneficii; unele dintre ele le-am constatat fiecare pe propria piele, altele au fost chiar demonstrate stiintific prin diferite studii, mai mult sau mai putin serioase. Dar ce ne face cu adevarat sa calatorim?

Calatoriile ne ofera o mai mare deschidere si ne ajuta sa intelegem ca un lucru sau un gest simplu poate avea in medii diferite semnificatii aparte. Spre exemplu in China daca lasi mancare in farfurie este considerat un compliment – este o dovada ca gazda a oferit mancare din belsug si a fost indeajuns de multa pentru a nu putea fi terminata. Pe de alta parte in lumea occidentala daca lasam mancare in farfurie inseamna ca poate nu ne-a placut atat de mult incat sa terminam felul de mancare oferit.

Calatoriile aduc si un plus de creativitate. Daca ne distantam de lumea sau locul in care petrecem cel mai mult timp reusim sa ne eliberam si de anumite constrangeri mentale, izbutind astfel sa lasam anumite ganduri ce sunt suprimate in mod normal, sa prinda forma si sa dea nastere unor lucruri deosebite. Vacantele sunt scumpe (sa fim seriosi, oricat de low cost am calatori tot trebuie sa scoatem bani mai multi din buzunar decat daca nu am calatori), cer timp pentru planificare si in functie de unde si cu cine mergem ne pot solicita si nervii destul de mult. De aceea parasirea zonei de confort si luarea deciziei de a pleca in vacanta necesita un mic imbold.

De ce calatorim sau de ce ne dorim sa calatorim? Raspunsul la aceasta intrebare poate fi gasit in foarte multe locuri. Fie ca este vorba de prietenul bogat de pe Facebook care posteaza in miezul iernii poze cu el sorbind dintr-un cocktail pe vreo plaja insorita, fie ca este doar dorinta de deconectare la un “all-inclusive” impreuna cu familia, fie ca e vorba de un city-break, de o vacanta la ski, de un concert al unui artist pe care ne-am dorit intotdeauna sa-l vedem – oricare ar fi motivele, ele trezesc in noi negresit instictul de animal migrator pe care omul il are in gene. Astazi acest instinct este alimentat de kerosen si carduri bancare insa el exista acolo si nu trebuie decat putin zgandarit ca sa ne dea acel impuls de a pleca de acasa si a incerca sa descoperim locuri si oameni noi.

De ce Travel Motion? Pentru ca ne plac calatoriile si pentru ca in ultimii ani am descoperit placerea de a calatori pentru evenimente sportive de masa – in special maratoane. Ideea Travel Motion a venit si pentru ca TVL.ro parea un loc nepotrivit pentru articolele tot mai multe legate de alergare si travel. Travel Motion a aparut dupa ce am facut sase maratoane in sase capitale europene si are ca tinta pe toti aceia care iubesc travel-ul pentru miscare – Speram sa fiti cati mai multi!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.