travelmotion.ro

La cat timp trebuie sa mananc dupa ce inot

Nutritia este un aspect important pentru sanatatea tuturor si cu atat mai mult ar trebui sa constituie o parte importanta pentru cei care practica sporturi de anduranta. In cazul inotului nutritia este extrem de importanta intrucat alimentele sunt cele care iti furnizeaza energia necesara pentru antrenament si in acelasi timp folosita corect, alimentatia poate grabi procesul de refacere a organismului dupa antrenamentele sau cursele mai intense.

Cand trebuie sa manaci dupa antrenamentul de inot

Incearca sa mananci ceva cat mai curand posibil dupa antrenamentul de inot. In timpul antrenamentului, corpul tau a consumat multe calorii, a folosit energie pe care in mod normal o stocheaza in diferite forme. Dupa antrenament, exista o fereastra de timp foarte mica – de 15 minute pana la o ora – in care corpul va reface foarte eficient depozitele de carbohidrati. Imediat dupa ce aceasta fereastra se inchide, corpul devine tot mai ineficient in a re-aproviziona aceste depozite de energie.

Daca mergi la bazin doar de doua sau trei ori pe saptamana, corpul tau are oricum destul timp sa-si umple rezervele de energie pana la antrenamentul urmator, chiar daca mananaci imediat dupa incheierea perioadei de exercitii sau nu. Daca insa inoti in fiecare zi sau faci si alte tipuri de antrenamente pe langa cele de inot, o gustare imediat dupa ce iesi din bazin este esentiala pentru crearea rezervelor de energie in timp util pentru urmatorul antrenament.

Hidratarea dupa antrenamentul de inot

Pentru inotatori este foarte usor sa uite de hidratare. Chiar daca probabil nu observi cu usurinta, si in timpul antrenamentelor de inot ti se intampla sa transpiri. De aceea e bine sa bei ceva dupa ce iesi din bazin – foarte important este ca acea bautura sa fie non-alcoolica, de preferat apa sau limonada. La fel ca si in cazul alimentelor, imediat dupa iesirea din bazin exista acea fereastra in care organismul este mai eficient in a inlocui fluidele din organism pe care le-a pierdut in timpul antrenamentului. Cu cat poti bea niste apa mai repede dupa antrenament, cu atat mai bine.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.