travelmotion.ro

Wings for Life World Run – raport de cursa

De dimineata, desi duminica, m-am trezit inainte de ora 8 cu ploaia batand in geam si m-am bucurat ca in urma cu cateva saptamani, asa cum scriam aici, m-am decis sa ma inscriu la Wings for Life World Run. M-am bucurat, pentru ca vremea de afara era urata rau si m-am gandit ca daca nu era vorba de o cursa, sigur as fi gasit motive sa nu ies la alergat. Asa, nu aveam de ales. Kit-ul mi-l luasem inca de miercuri din Afi si de ce sa nu o spun am fost putin surprins de calitatea continutului. Numarul era de calitate, erau ace sa-l prind, aveam o pelerina de ploaie, un tricou tehnic si alte cateva chestii. Per total este un kit care pentru mine a fost bine gandit si cred ca a reusit sa “gadile” multi alergatori.

Asa cum am mai zis, formatul cursei, desi nou, pe mine nu m-a atras deloc, insa pana la urma am decis sa ma inscriu. Si mi-am propus sa fac un semi-maraton inainte de a lasa masinile acelea diabolice sa ma prinda din urma. La sfarsitul cursei pot spune ca a fost o experienta peste asteptari, poate si pentru ca nu a plouat deloc si pentru ca mi-am atins obiectivul propus. Pe mine personal nu ma deranjeaza ploaia in timpul alergarilor, ba pot spune chiar ca cele mai bune rezultate le-am obtinut si cu ajutorul ploilor mocanesti. Astazi vremea a fost buna de alergat, poate cu exceptia vantului care de multe ori a fost mai puternic decat trebuia. Organizarea a fost foarte buna iar voluntarii de nota douazeci – le multumesc pe aceasta cale – insa participarea a fost mult sub asteptari din punct de vedere numeric. Auzisem cifre in jurul a 2000 de oameni insa nu au fost decat 659. Dar aceia care au venit au fost in general de foarte buna calitate. Din cate am putut eu observa toti participantii si-au respectat colegii de cursa, au pastrat curatenia si intreaga desfasurare a cursei a fost dominata de fairplay si buna-dispozitie.

Rezultatul meu (21.26 km) a fost in nota asteptarilor, iar avand in vedere numarul berilor din seara dinainte, nu poate decat sa ma bucure. Nu am avut ceas si nu am stiut cat de tare sau incet alerg insa am avut in permanenta o idee ca nu am cum sa fac mai putin de 20 km si oricum aveam de gand sa ma opresc sau sa incetinesc radical dupa 21, ceea ce am si facut.

Wings for Life World Run s-a disputat in mai multe locatii din jurul lumii. Startul s-a dat la aceeasi ora in toate locatiile si in total au fost peste 36.000 de participanti. S-a desemnat un castigator “overall” care a alergat 78.58 km. Numele sau este Lemawork Ketema din Etiopia (a alergat in Austria) si a fost urmat de un peruvian care a alergat cu numai 90 de metri!!! mai putin inainte de a fi prins din urma de masina. Din Romania, cel mai mult a alergat Eugen Sorop (58.86 km) si la fete Liliana Maria Danci (39.03 km) – o performanta extraordinara pentru amandoi! Felicitari!

Wings for Life World Run – ce mi-a placut:
– mi-au placut voluntarii, au facut o treaba excelenta si le multumesc din suflet si sunt sigur ca toti participantii gandesc la fel!
– oraganizarea foarte buna, poate si datorita numarului mic de participanti…
– faptul ca taxa de participare s-a dus spre o cauza buna; mi se pare o modalitate extraordinara de a dona.
– kitul de participare foarte bine alcatuit.

Wings for Life World Run – ce nu mi-a placut:
– formatul, desi capteaza atentia, mie personal nu-mi place 🙂
– faptul ca nu au existat timpi intermediari, la 5k, 10k… etc
– nu ma dau in vant dupa unii dintre ambasadori, insa probabil ca ei au atras multi participanti si expunere media 🙂
– prezentarea bombastica drept cel mai mare “ultramaraton” (chiar sunt curios sa vad cati participanti au trecut de maraton…) si intarirea in media de la noi a ideii ca se pot alerga peste 100 km, lucru evident imposibil in aceasta competitie.

Tie ce impresie ti-a lasat Wings for Life World Run?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.