- Ironman 70.3 Slovenian Istria – Raport
- Recordul mondial la maraton a fost doborat la Berlin
- Cinci principii de baza ale alergarii
- Barcelona Marathon 2017 – Raport de cursa
- Maratonul International Bucuresti 2016
- Ironman 70.3 Budapesta – Raport de cursa
- Maratonul de la Viena 2016 – Raport de cursa
- Maratonul de la Frankfurt 2015 – Raport de cursa
- Amsterdam Marathon 2015 – Raport de cursa
- Maratonul Bucuresti 2015 – Raport de cursa
Maratonul de la Viena 2016 – Raport de cursa
- Updated: July 27, 2016
Dupa un 2015 cu 5 maratoane si un Half Ironman complet ratat, in 2016 am zis sa alerg mai putine curse si sa incerc sa termin un Ironman 70.3 in plus fata de anul trecut. Asa ca am planificat un maraton in primavara si unul in toamna. Si un Half Ironman intre ele. Pentru maratonul de primavara am ales Viena. Motivele? Viena este un oras care nu are cum sa te dezamageasca. L-am mai vizitat de cateva ori in trecut, asa ca nu as fi fost tentat sa alerg pe la obiectivele turistice din Viena cu o zi inainte de maraton. In al doilea rand zborul este unul scurt, bitelele de avion sunt usor de gasit iar cazarile sunt acceptabile ca pret.
Am zburat cu Austrian sambata dimineata, si inainte sa ma dezmeticesc am si ajuns la Viena. Cazare mi-am rezervat la Hotel Palais Studlhof. Este un hotel de patru stele, foarte bine plasat si pentru ca am platit cu aproape jumatate de an inainte, am beneficiat de un pret foarte bun. Cand am ajuns la hotel, camera nu era inca pregatita asa ca am decis sa imi las bagajul la receptie si sa folosesc timpul pentru a merge la Sports Expo sa imi iau kitul de participare la maraton. Expozitia de la Viena Marathon fost gazduita de Messe Wien, o sala moderna unde se poate ajunge foarte rapid cu metroul. Ca de altfel peste tot in capitala Austriei. Organizarea impecabila a facut sa ma gasesc cu kitul in mana in mai putin de 10 minute si mi-am mai pierdut aproximativ jumatate de ora uitandu-ma printre standurile cu articole de alergare.
Pentru mine, Maratonul de la Viena a consemnat o premiera si din punct de vedere al nutritiei. In cele cateva luni premergatoare acestei curse, am exclus cat de mult am putut zaharul din dieta. Asta include pastele fainoase, painea si o multime de alti carbohidrati care pentru un maraton obisnuiau sa fie esentiali. Din acest motiv, nu mi-am mai cumparat nici geluri de la Sports Expo si nu mi-am luat nici bilet la Pasta Party. Iar in saptamana dinainte de maraton nu am facut nici obisnuitul “carbo loading”. Dupa ce am terminat cu ridicarea kitului, am revenit la hotel, m-am cazat, iar restul zilei l-am petrecut la o plimbare usoara prin centrul orasului si apoi am trecut si pe la petrecerea de la Primaria Vienei. Am avut astfel ocazia sa vad interiorul acestei cladiri impresionante. Sala de bal a Primariei a gazduit Pasta Party si tot aici au avut loc din jumatate in jumatate de ora diferite evenimente artistice. Foarte interesanta a fost reprezentatia unei doamnisoare care desena pe nisip:
Maratonul din Viena 2016 – Start in pasi de vals
A doua zi de dimineata m-am prezentat regulamentar la start. Valsul vienez nu mi s-a parut o modalitate foarte potrivita de a energiza multimea intr-o duminica dimineata racoroasa de aprilie, insa pana la urma acesta este unul dintre simbolurile orasului, asa ca am trecut usor cu vederea.
In astfel de acorduri am pornit impreuna cu ceilalti participanti spre linia de finish. Traseul Maratonului din Viena este foarte central si trece pe langa majoritatea atractiilor din capitala Austriei. Am beneficiat si de o vreme perfecta iar suportul celor de pe margine a fost rezonabil. Am avut mici fluctuatii de pace insa noua dieta s-a dovedit a fi foarte buna. Am terminat cursa fara a lua niciun gel, baton sau alte produse energizante. Am baut doar apa si am mancat doua bucati de banana. Mai mult de teama de a nu pierde foarte multe minerale, am baut un pahar de izotonic spre finalul cursei. Am reusit sa trec linia de finish, din fata de la Burgtheater, in 3:45. Un nou PB pentru mine si un inceput de an cum nu se poate mai incurajant.
Berea fara alcool de dupa cursa a intrat la fix. Am savurat momentul pe iarba de langa zona de finish si am lasat picioarele sa se refaca dupa efortul depus.
Fiind o excursie dedicata maratonului, imediat dupa cursa, m-am intors la hotel, mi-am luat bagajul si am plecat spre aeroport. Maratonul blitz de la Viena a fost o reusita. Vreme buna, orasul foarte frumos, un traseu deosebit, organizare excelenta. Desi este in acelasi weekend cu Maratonul din Rotterdam si cu cel din Paris, doua maratoane de prestigiu, Viena este cu siguranta un maraton pentru care merita sa calatoresti.