travelmotion.ro

DIY: Suport pentru medalii

Tuturor ne place sa participam la curse de alergare, bicicleta, triathlon sau tot felul de alte intreceri sportive de masa unde cei care reusesc sa ajunga la finish primesc o bine-meritata medalie. In general in spatele unei medalii de finisher la un marathon, la un semi sau la orice alta intrecere de anduranta, se afla multe ore de antrenamente intense si de aceea avem toate motivele sa fim mandri de medaliile acestea obtinute cu greu. Cei mai multi dintre alergatori le poarta prin casa in ziua in care le obtin si apoi zabovesc de cele mai multe ori intr-un sertar sau aruncate prin vreo cutie din debara. Daca tot suntem atat de mandri de medaliile noastre de la maratoane de ce sa nu ne mandrim cu ele pana la capat? Si medaliile mele stateau tot intr-un sertar si imi parea oarecum rau ca nu am cum sa le expun undeva in casa. M-am hotarat astfel sa imi confectionez singur un suport de medalii. Mai jos va arat ce-am folosit si ce-a iesit 🙂

Ce iti trebuie pentru a iti confectiona singur un suport de medalii?

Am cumparat urmatoarele: o bucata de lemn (7-8 lei), un tub de vopsea metalizata (costa aprox 30 de lei dar poti lua vopsea mai ieftina), o cutie de carlige cu dibluri (aprox 5 lei) si o banda dublu adeziva (aprox 20 de lei). Iti mai trebuie un ciocan sau un patent, niste ziare ca sa poti vopsi placa de lemn fara sa faci prea multa murdarie si eventual niste manusi de protectie. Si mai ai nevoie de o rigla si un creion. Poti incerca sa fi ceva mai creativ decat mine si poti vopsi suportul de medalii in mai multe culori sau poti scrie diferite chestii pe el.

Suport medalii - Placa de lemn

Placa de lemn

Tub de vopsea metalizata

Tub de vopsea metalizata

Suport medalii - carlige

Cutie de carlige

Suport medalii - Banda dublu adeziva

Banda dublu adeziva

Cum sa-ti faci singur un suport de medalii

Acestea sunt in mare toate materialele necesare confectionarii propriului suport de medalii. Placa luata de mine avea 80 de cm lungime, deci am decis sa pun cate un carlig la 8 cm. Am masurat distanta cu rigla si-am notat locurile unde urma sa fixez carligele iar apoi, folosind un ciocanel am fixat carligele – nu am mai folosit si diblurile ci le-am insurubat direct in lemn. Dupa ce am dat gaurile in placa de lemn, am scos carligele si-am vopsit lemnul folosind spray-ul cu vopsea metalizata. L-am lasat sa se usuce si apoi am fixat din nou carligele. Am preferat sa dau gaurile dinainte ca sa nu sara vopseaua, desi nu stiu daca ar fi sarit daca dadeam gaurile dupa ce vopseam bucata de lemn. Am lipit apoi banda adeziva pe spatele placii de lemn si am fixat suportul de medalii pe perete. Initial am folosit o banda de mocheta (cea din imagine) care nu a tinut cum vroiam asa ca am folosit pana la urma alta banda dublu adeziva – una pentru interior speciala pentru fixat decoratiuni din lemn. Cum spuneam mai sus, poti da frau liber imaginatiei si poti scrie mesaje, nume sau poti desena diferite simboluri. Eu inca nu m-am hotarat ce sa scriu pe suportul meu de medalii asa ca l-am lasat asa simplu. Iata ce-a iesit:

Suport medalii - rezultatul final

Suport medalii – rezultatul final

Tu cum iti expui medaliile de la concursurile la care participi?


3 Comments

  1. Pingback: Dupa Maratonul International Bucuresti 2014 – travelmotion.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.