travelmotion.ro

Boston Strong

Krystle Campbell, 29 de ani. Ca manager al unui mic lant de restaurante era nevoita sa lucreze de multe ori 70-80 de ore pe saptamana. Cu toate astea a considerat de cuviinta sa se mute in casa bunicii timp de doi ani dupa ce aceasta a fost operata pentru a avea grija de ea. Genul acela de om care nu poate sta locului si tot timpul trebuie sa faca ceva pentru sau impreuna cu cei din jur.

Baiyun Yao si Lu Lingzi, doua fete cu multe similitudini. Amandoua chinezoaice, amandoua cam de aceeasi varsta, amandoua aflate intr-o aventura la studii departe de casa, peste mari si tari, tocmai in America. Pe 15 aprilie 2013, acum fix un an, a aparut o diferenta intre traseele lor. Yao s-a intors acasa. Lu Lingzi, nu.

Martin Richard, un copil in varsta de numai opt ani, a scris patru cuvinte simple pe o pancarta pe care a facut-o in timpul orelor de la scoala. “No more hurting people”. A ridicat mandru panoul pe care desenase si doua inimi in jurul celui de-al cincilea cuvant, “Peace”, pentru ca profesoara sa sa-i poata face o poza cu telefonul.

Martin Richard

Este o fotografie foarte greu de privit si acum, la aproape un an de la atentatul cu bomba din timpul maratonului de la Boston care a curmat brusc aceste trei vieti ale unor oameni nevinovati si a schimbat radical multe altele. Din cele 264 de victime ale atentatului, cel putin 14 au necesitat amputarea unor membre. Printre ele, Jane Richard, sora lui Martin in varsta de numai sapte ani.

Au urmat reactii fara precendent ale comunitatii alergatorilor, ale oamenilor din Boston si din toata lumea care te lasa efectiv cu gura cascata si fac ca mesajul lui Martin sa capete forma. Cand sunt loviti de o tragedie atat de mare, oamenii reusesc sa raspunda in moduri care iti insufla cele mai puternice emotii si iti taie complet rasuflarea. In 2014, pe 21 aprilie, maratonul de la Boston va alinia la start 36.000 de oameni care nu stiu ce inseamna sa renunti! BOSTON STRONG!

boston-strong-05

boston-strong-04


One Comment

  1. Pingback: Maratonul de la Boston la TV – travelmotion.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.