travelmotion.ro

Cursa anului 2017 e la Berlin

Zilele trecute am primit un mail care ma anunta ca am fost tras la sorti si ca voi putea participa la Maratonul de la Berlin, editia 2017!

Berlin este unul dintre cele sase maratoane care fac parte din World Marathon Majors, un fel de Grand Slam al curselor de maraton. Celelalte maratoane care fac parte din acest grup select sunt Londra, Boston, Chicago, New York si Tokyo. In anii cu Jocuri Olimpice sau Campionate Mondiale de Atletism, cursele de maraton din cadrul acestor competitii sunt si ele cotate in World Marathon Majors pentru elite.

Fiind o serie de curse importante, maratoanele din WMM sunt foarte populare si numarul de participanti este limitat. Nu se stie exact care sunt sansele de a fi tras la sorti, insa la Berlin eu le apreciez undeva intre 15 si 20%. M-am mai inscris la balot la Londra o data si la New York de trei ori, am mai incercat si la Berlin o data, insa pana acum nu am fost niciodata tras la sorti. Daca voi fi sanatos, pe 24 septembrie 2017 voi participa insa la Berlin 🙂

Berlin este maratonul unde an de an se discuta despre doborarea recordului mondial, in principal datorita faptului ca traseul este unul foarte plat iar conditiile meteo sunt de regula predictibile si favorabile. Ultimele sase recorduri mondiale au fost stabilite la Berlin (2003, 2007, 2008, 2011, 2013 si 2014). La ultimul record mondial s-a coborat chiar sub bariera de 2 ore si 3 minute. Tot din aceaste motive, Berlin este si un maraton foarte popular printre cei care incearca sa isi stabileasca noi recorduri personale. Trebuie sa marturisesc ca si eu sper sa fiu mult mai motivat la antrenamente acum ca am ocazia sa alerg la o cursa atat de importanta! Sport la alergat!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.