travelmotion.ro

Cinci motive pentru care Parcul Herastrau e frumos iarna (pentru alergatori)

Alerg destul de des in Herastrau si cred cu tarie ca Bucurestiul ar avea nevoie de cel putin inca zece parcuri ca el. Desi mi se pare pare locul ideal pentru antrenamentele mele, iarna l-am cam evitat. Ieseam sa alerg in Herastrau, dar nu mereu. De multe ori preferam sa merg la sala. Anul acesta insa mi-am propus sa alerg cat mai mult posibil afara. Si spre surprinderea mea a fost extrem de placut. Desi alerg in general dimineata, cand este cel mai frig si cateodata intuneric, am gasit (minim) cinci motive pentru care Parcul Herastrau e frumos iarna.

Pentru ca nu miroase a mici

Toata vara Herastraul este aglomerat si cu atat mai mult cand vremea este frumoasa. Terasele (mai ales cele din zona Berariei H) sunt pline si pe gratarele lor sfaraie micii si carnatii incontinuu. Stiu ca pentru unii este un miros imbietor, dar pentru mine nu este deloc placut, mai ales cand alerg.

Pentru ca numarul oamenilor din parc este aproape egal cu al gardienilor publici

Vara, aglomeratia de pe aleea din jurul lacului face dificila alergarea. Desi oamenii sunt in general civilizati, de multe ori, mai ales la sfarsit de saptamana, aglomeratia imi transforma antrenamentul intr-un veritabil slalom. Din acest motiv am zis mai sus ca Bucurestiul ar beneficia din plin de inca 10 parcuri de marimea Parcului Herastrau.

Pentru ca nu sunt biciclisti

Multa lume nu stie, sau poate unii stiu si aleg sa ignore faptul ca nu ai voie sa mergi cu bicicleta in parc, decat pe pistele amenajate. Aleea din jurul lacului nu este pista de biciclete si atunci cand alerg si este aglomerat, biciclistii devin un adeverat pericol. Nu ma intelegeti gresit, si mie imi place sa merg pe bicicleta. Insa as vrea sa existe piste speciale pentru asta si nu as mai vrea sa vad biciclisti care gonesc pe o alee de 2 metri latime plina de copii, bebelusi in carucioare si pietoni. Iarna nu exista problema asta pentru ca sunt foarte putini biciclisti care raman credinciosi transportului pe doua roti cand se face frig.

Pentru ca nu se aude muzica de la baruri si terase

Iarna terasele si barurile sunt inchise sau functioneaza doar in spatii inchise. Este mult mai liniste si cred ca asa ar trebui sa fie in parc. Din acest motiv alergarile in Herastrau iarna sunt mult mai placute.

Pentru ca nu ma tenteaza kurtos colacii

Desi nu sunt vreun pofticios, la alergarile mai lungi simteam nevoia de ceva dulce si mirosul de la chioscurile care vindeau colaci calzi ma tenta atat de tare incat imi lua complet gandul de la alergare si uneori m-a facut chiar sa scurtez antrenamentul. Nu am cedat tentatiei de a cumpara un kurtos, dar antrenamentul a avut de suferit… 🙂

Desi e frig si ziua e mult mai scurta decat pe timpul verii, Parcul Herastrau ofera motive destule pentru a continua sa alergam afara si pe perioada sezonului rece. Spor la alergat!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.