travelmotion.ro

Topul rutelor pe unde am alergat

In ultimii ani cand am avut ocazia sa calatoresc, fie ca a fost vorba de vacante sau de calatorii in interes de serviciu, nu am plecat niciodata fara echipament de alergare in bagaj. Mai jos am intocmit un top al celor mai frumoase rute pe care am avut ocazia si placerea sa alerg. Nu am inclus in acest top locatii unde am participat la curse de maraton sau semimaraton, ci doar rute pe care am alergat pentru agrement sau in cadrul unui program de antrenament.

5. Herastrau, Bucuresti

Asa cum am zis acum cateva zile in acest post, as introduce oricand Parcul Herastrau in topul celor mai frumoase locuri prin care am alergat. Este pe locul cinci doar pentru ca imi este foarte la indemana si ma pot duce in fiecare zi sa alerg aici si nu pentru ca este cu ceva mai prejos decat celelalte rute prezente in acest top. Un alt motiv pentru care nu este mai sus este si ca in dese randuri e mult prea aglomerat ca sa mai poata fi placut sa alergi pe aici. Altfel ruta de aproape 6 km din jurul Lacului Herastrau are tot ce-i trebuie. Poate totusi pentru cei care prefera sa alerge seara tarziu, nu i-ar lipsi sa fie mai bine iluminata pe anumite portiuni.

4. Corniche, Abu Dhabi

Corniche din Abu Dhabi

Pe Corniche am alergat o singura data in miezul zilei. Este o promenada lunga de vreo 6-7 kilometri dupa o estimare nu foarte precisa. Eu nu am alergat decat vreo 4 km dus si apoi i-am facut si inapoi spre hotel insa am putut sa-mi dau seama ca e o zona foarte buna pentru jogging. Desi este in oras, promenada se intinde de-a lungul apei si iti da o senzatie ciudata dar placuta. Pe de-o parte exista o apasare a zgarie-norilor si masinilor luxoase care se plimba pe Corniche Road si pe de alta parte e linistea apelor din Golful Persic.

3. Aarhus, Danemarca

Alergare in Aarhus, Danemarca

In Aarhus am stat cateva luni bune si am alergat in dese randuri prin mai multe locuri dar in principal au fost doua rute care mi-au placut cel mai mult. Prima este de-a lungul a doua lacuri si in functie de traseul ales poate ajunge si la 15-20 de km iar cea de-a doua este printr-o padure ce se intinde pe malul marii si are la capat o plaja izolata. Datorita frumusetii acestor trasee imi voi aminti mereu cu placere de Aarhus, si pentru acest motiv, cele doua rute primesc locul trei in clasament.

2. Stanley Park, Vancouver

Alergare in Stanley Park, Vancouver, Canada

Stanley Park este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume. E situat pe o peninsula chiar in aproprierea centrului orasului Vancouver. O tura completa pe exteriorul parcului si pe malul apelor Golfului Englez si ale Portului Vancouver are undeva spre 10 km. Vremea din Vacouver este aproape tot anul propice practicarii alergatului si acest parc este un adevarat pradis pentru practicantii acestui sport dar si pentru plimbari pe jos sau cu bicicleta. Pentru ruta foarte pitoreasca, pentru fauna si vegetatia extrem de bogate, Stanley Park primeste locul doi in acest top.

1. Copacabana, Rio de Janeiro

Alergare pe Copa, Rio de Janeiro

Plaja Copacabana este o zona tare pitoreasca. Are fel de fel de atractii pentru toate genurile de oameni si pentru toate gusturile, insa pe intreaga sa lungime are si o pista de biciclete si alergare ce se intinde pe aproximativ 4 km. In continuarea plajei Copacabana se afla Ipanema, o alta plaja, care mai are si ea o pista cu o lungime asemanatoare. Cand am fost in Rio am stat in capatul estic al Copacabanei si am alergat de mai multe ori de-a lungul plajei la apus de soare. Dupa 10-12 km alergati pe aceasta ruta, intr-o umiditate destul de crescuta, o “agua de coco” era ca o binecuvantare. Pentru gustul de neuitat al laptelui de cocos proaspat, pentru locatie si pentru atmosfera, Copacabana primeste locul intai in topul locurilor pe unde am alergat.

Tie pe unde ti-a placut cel mai mult sa alergi?


One Comment

  1. Pingback: Pregatirea pentru MIB – travelmotion.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.