travelmotion.ro

Dream Travel Run: Inca Trail Marathon

Atunci cand intrebi pe cineva ce maraton ar vrea sa alerge auzi de multe ori orase ca New York, Londra, Boston, Chicago, sau sunt nominalizate alte maratoane mari din metropolele lumii. Este adevarat, toate acestea sunt niste maratoane extraordinare insa exista multe altele situate in locatii mai pitoresti; asa ca daca tot e sa visam de ce sa nu o facem calumea?

Pentru alergatorii ce traiesc pentru drumul pana la destinatie mai mult decat pentru destinatia in sine, exista o multime de curse in jurul globului care aduc alergarea alaturi de bucuria de a calatori si de a cunoaste cele mai diverse culturi.

Sunt sigur ca toti cei care citesc aceste randuri au visat macar o data sa vada Machu Picchu. Si daca tot iubim alergarea, de ce sa nu alergam acolo? Concurentii care iau startul la Inca Trail Marathon, vor urma aceiasi ruta pe care incasii o foloseau acum multe sute de ani. Desigur in ziua cursei cararea este dotata cu statii de hidratare si alimentare si exista si echipe medicale gata sa intervina daca oricare dintre alergatori are nevoie de asistenta. Exista chiar si o mica tabara pentru cei care nu termina cursa in cele 11 ore destinate maratonului si trebuie sa petreaca noaptea pe drum inainte de a termina cursa a doua zi. Privelisti menite sa-ti taie respiratia, localnici interesanti si o cultura deosebita, toate impreuna reusesc sa ofere o experienta epica pentru orice alergator.

Cum ajungi la Inca Trail Marathon si cat costa?

Primul pas ar fi avionul spre Lima, Peru. Zboruri din Romania spre Lima, Peru si retur, se gasesc la aproximativ 1500 de euro pe persoana daca se fac rezervari din timp. Apoi este nevoie de inca un drum cu avionul spre Cuzco, localitatea cea mai apropiata de locul unde se da startul. Acest zbor intern este de obicei inclus in pachetul turistic daca optati sa mergeti printr-o agentie peruana. Pachetele care includ cazarea si inscrierea la cursa costa undeva in jurul a 2.000 de dolari insa e posibil sa va puteti descurca si cu mai putin. Cu banii de cheltuiala si alte costuri toata distractia ajunge la aproximativ 3.000 – 3.500 de euro de persoana pentru o excursie 10 zile.

Pentru a merge pe cararea incasilor se elibereaza permise speciale care sunt insa limitate ca numar si de aceea cei care doresc sa concureze la Inca Trail Marathon trebuie sa faca rezervari cu cel putin sase luni inainte. De asemenea avand in vedere costul ridicat al excursiei ar fi recomandat sa achizitionati si o asigurare pentru cazurile in care va imbolnaviti sau nu puteti pleca la data stabilita.

Avand in vedere ca startul se da la aproape 3600 de metri altitudine, trebuie sa aveti in vedere si necesitatea aclimatizarii. In functie de fiecare, diferenta de altitudine se poate manifesta mai mult sau mai putin insa pot exista cazuri cand puteti resimti stari de ameteala, scaderea apetitului sau oboseala excesiva. Localnicii recomanda ceaiul din frunze de coca pentru o aclimatizare mai rapida.

In ziua dinaintea startului se face o excursie de aproximativ 8 km pana la linia de start si puteti dormi acolo in cort pentru a va putea pregati de startul care se da la ora 4:00 dimineata. Portile de la intrarea in parcul Machu Picchu se inchid la ora 3:30 PM ceea ce inseamna ca alergatorii au 11 ore sa termine cursa sau vor fi nevoiti sa doarma iarasi la cort pe cararea incasilor.

Cursa in sine este una dificila avand in vedere altitudinea la care se desfasoara. Pe traseu se ating si altitudini de 4200 de metri. Multi alergatori sufera de umflarea excesiva a degetelor de la picioare din cauza inaltimii, insa umflaturile dispar relativ repede dupa ce se revine la altitudini mai mici.

Cand?: inceputul lunii Iulie
Cat?: minim 3.000 € / pers.
E wow?: 9/10

Poze de la Inca Trail Marathon

inca-trail-marathon-01

Poze Inca Trail Marathon

Poze Inca Trail Marathon

Poze Inca Trail Marathon

Poze Inca Trail Marathon

Poze Inca Trail Marathon

Inca Trail Marathon


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.