travelmotion.ro

Maratonul de la Boston la TV

Maratonul din Boston 2014

Luni, 21 aprilie are loc editia cu numarul 118 a Maratonului de la Boston. Dupa anul trecut, cand a avut loc una dintre cele mai mari tragedii din sport, cursa capata un interes si mai mare. Asadar, unde vedem maratonul de la Boston? Startul este diferentiat. Fetele, pentru a nu isi crea avantaj cu ajutorul baietilor, pleaca primele, la 9:30, iar apoi baietii si primele doua plutoane iau startul la ora 10:00 ora locala, adica ora 17:00 ora Romaniei. Intreaga cursa va fi transmisa live online pe site-ul oficial al competitiei la adresa: http://watchlive.baa.org/. Maratonul de la Boston nu este transmis de nicio televiziune din Romania dar puteti incerca sa il vedeti online si pe Universal Sports Network, televiziunea care transmite cursa in Statele Unite.

Fara nicio indoiala evenimentele de anul trecut vor marca editia de anul acesta. Faptele sunt prea recente pentru a nu isi pune amprenta pe competitia din 2014. Pe asfaltul din apropierea liniei de finish exista un memorial – o mica inima albastra pe care scrie “Krystle”, exact in locul in care Krystle Campbell a fost ucisa. Ea a fost numai una dintre cele 3 victime care si-au pierdut viata in atacurile de anul trecut. Toata lumea spera ca editia de anul acesta va reusi sa lase teroarea anului trecut in urma si sa duca mai departe traditia celui mai vechi maraton. Exista si un numar important de alergatori care au revenit anul acesta pentru a termina cursa pe care au inceput-o anul trecut dar pe care nu au reusit sa o termine, fiind opriti din traseu din cauza celor doua explozii.

Update: Lidia Simon, campioana mondiala, medaliata olimpica cu argint in 2000 la Sydney si singura atleta din lume care a participat de cinci ori la Olimpiada in proba de maraton, a terminat ieri Maratonul de la Boston pe primul loc la categoria de varsta 40+ cu timpul de 2:36:47. Felicitari Lidia!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.